söndag 29 oktober 2023

Skördefest

Vi avslutade sommarens tematräffar med en skördefest. Vi ville dela med oss av trädgårdens skörd och visa exempel på hur man kan ta hand om den. Hans-Åke inledde med att prata om vad det betyder för hälsan att tillaga maten från grunden med goda naturliga råvaror och undvika superprocessad mat tillverkad med tillsatser och näringsfattiga ingredienser. 
Det var inte så många som hade anmält sig när anmälningstiden var ute så vi beslöt att sitta vid dukat bord i köket. Men det kom nästan dubbelt så många! Jag hade gjort rikligt med mat och vi har gott om stolar så vi fick dela på utrymmet runt bordet men jag fick inte plats. Jag var rejält trött i benen på kvällen efter en hel dag på benen i köket.

Meny  
Äppelcider och ostkuber med kvittengelè
Rödbetssoppa med saltgurka, surkål, Smetana och rågbröd och äppelmust, 
Äppelpaj glaserad med kvittengelè och kaffe

Nästan allt har växt i vår trädgård och tillagats från grunden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar