torsdag 15 maj 2025

Varför måste allt roligt hända på en gång?

Under förra årets trädgårdsmässa Sköna Gröna Trädgård stod jag och malde mjöl och bjöd på bondkakor för att visa att bra fullkornsmjöl är gott och mycket bättre för vår hälsa bl a än bröd bakat på modernt vitt mjöl. Det var tydligen uppskattat så jag blev ombedd att göra det i år igen. Jag var lite tveksam, för det var jobbigt att stå själv i två dagar och prata och demonstrera. 

Så jag föreslog att de skulle bjuda in Sebastien Boudet, den franske bagaren, som visade vara den förespråkare för det som jag brinner för, bra, ren och ofördärvad mat. Men så mycket bättre och välformulerad och energirik är vad jag någonsin kan bli. 

Dagarna på Sköna Grön Trädgård 26 - 27 april blev intensiva och roliga. Vi åkte och köpte mycket mjöl på Råberga kvarn på onsdagen men kunder ha köpt dubbelt så mycket. Se här 

Full av inspiration började jag sätta en surdeg när jag kom hem efter att ha varit med på Sebastiens surdegskurs. Vatten, nymalet mjöl och värme gav en bubblande surdeg över natten. Och vilket gott bröd det blev!

 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar