måndag 24 februari 2020

Äntligen klart!

Att åtgärda en vattenskada i ett badrum är ett omfattande arbete. Allt i badrummet utom taket revs ut. Snickare, elektriker, rörmokare, fläkthanterare, cementfolk, plattläggare och kakelsättare har jobbat sedan i slutet av oktober. Efter nästan fyra månader utan badrum är det nu såå skönt att kunna ställa sig i duschen igen och låta vattnet strila ner som ett tropiskt regn. Vi lät oss övertalas av hantverkarna att sätta upp en glasvägg i stället för den gamla duschkabinen som vi hade eftersom vi inte litade på att det gick att göra tillräckligt tätt i ett gammalt trähus som rör sig. Välsvikens bygg, som försäkringsbolaget anlitade, arbetar med "Säkert vatten" och hantverkarna försäkrade att det går att göra tätt och vi beslöt att lita på deras kunskap. Det var ju inte där vattenskadan hade skett å andra sidan. Dessutom blev det så vackert.

Vi ville ha ett badrum som passade in i ett gammalt hus och la ner mycket tid på att välja färger och nyanser på kakel, golv, pärlspontpanel och foder. Vi hade den gamla gröna kommoden som utgångspunkt och vår önskan att göra det till ett vilsamt vackert rum.
Det blev en oregelbunden avlång kakelplatta på väggarna och stora stenliknande golvplattor. Väggarna fick en svagt gulaktig grå vitton: S1002-Y
fodren S2502-Y, en något mörkare nyans av samma och dörrarna S1502-Y.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar