tisdag 3 mars 2020

Röja ut och bygga upp

Innan vårbruket börjar på allvar, särskilt under tunga regniga senvinterdagar är det bra att ta itu med basförutsättningarna för ett skapande liv i en trädgård och i ett gammalt hus.

Och det finns hela tiden utrymmen att göra något av. Den här vintern har Hans-Åke tagit tag i redskapskällaren, där vi stuvat in grejer i 20 år.

Motorsågar och färgburkar,  överblivna kakelplattor, campingutrustning o dyl trängs på gamla hyllor som står lite snett och vint efter väggar som håller på att rasa.


Att ha redskap samlade är något som vi ständigt kämpar med och inte lyckas särskilt bra med.

Vi byggde ett skjul i köksträdgården för krattor, spadar och allt som kan stå ute och tål kyla och det var ett stor förbättring.

Eftersom vi nu har byggt om i köket och bytt ut lådor och skåp, rivit väggar och golv har vi gott om material att återanvända.

De gamla gedigna men opraktiska trähurtsarna som jag målade och satte på skålhandtag på för länge sedan har fått ett nytt liv.

Den skamfilade pärlsponten blir en bra vägg att sätta upp hållare på för skruvmejslar och hammare som man behöver ha till hands i en snickarbod.

Och framför allt; att veta var grejerna finns när man behöver dem.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar