fredag 6 oktober 2023

Två hönor och en tupp

Det dröjde ett tag innan vi hade hämtat oss från massakern i våras en natt då 12 hönor revs av en mård inne i hönshust. Viktor och Viktorsson hade klarat sig och två hönor som inte hade gått in utan satt i pilen utanför. Stor sorg drabbade oss. Hur ska vi göra? Vi funderande på att sluta med höns men tyckte både att det var svårt att ta bort de som var kvar och köpa nya. Det är så trivsamt med hönor. Tiden gick och vi fick tre kycklingar och ett nytt bakslag. Viktor, gammeltuppen fick så ont i en fot att vi tvingades att ta bort honom och de tre kycklingarna försvann. 

De tre som nu var kvar fick gå fritt och blev ett bra sällskap i trädgården även om de krafsade upp lite här och där. Men det går an när det inte är sexton som gör det. Efter ett tag kläcktes en ny kull kycklingar, sex små grå varelser som vi snart såg verkade vara fyra hönor och två tuppar. Gammelhönan Svarta Sara tog på sig modersrollen. hon ruvade och uppfostrade dem. 

Vi tog itu med hönshuset också. Rensade ut  allt och gjorde en "korg" av tätt stålnät som golv och gav dem ny sittpinne. Vi gjorde sandbad och jag målade en vägg som en landskap.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar